Nuorten luonto- ja ilmastokokous Puhujat

Puhujat:

Hannele Korhonen

Hannele Korhonen on Ilmastopaneelin ilmastojärjestelmään erikoistunut asiantuntija. Hannele toimii Ilmatieteen laitoksella Ilmastontutkimusohjelman toimialajohtajana ja tutkimusprofessorina ja on erikoistunut ilmakehän prosesseihin ja ilmaston mallintamiseen. Hannelelta kannattaa erityisesti kysyä ilmastonmuutoksen luonnontieteellisestä perustasta ja ilmastonmuutoksen vaikutuksista. Hän on myös tutkinut ilmastonmuokkausta, eli ilmaston keinotekoista viilentämistä, vaikka suhtautuukin aiheeseen kriittisesti.

Liisa Kulmala

Dosentti Liisa Kulmala toimii Suomen Luontopaneelin ensimmäisenä varapuheenjohtajana. Hän on taustaltaan metsänhoitaja ja metsäekologian dosentti ja tutkii Ilmatieteenlaitoksella muun muassa metsän, peltojen ja kaupunkiluonnon hiilenkiertoon liittyviä ilmiöitä. Hän tuo paneeliin vahvaa asiantuntemusta ilmastonmuutokseen kytkeytyvistä luonnon monimuotoisuuden kysymyksistä. Kulmalan mukaan luonnon monimuotoisuuden turvaaminen edellyttää koko yhteiskunnan muutosta ja asennemuutosta suhteessamme luontoon.

Paavo Järvensivu

Paavo Järvensivu, kauppatieteiden tohtori, tutkii monitieteisessä BIOS-tutkimusyksikössä ekologisen jälleenrakennuksen poliittista taloutta ja kulttuuria. Aiemmin hän on kehittänyt taiteen ja tieteen yhteistyömuotoja Mustarinda-seurassa ja kirjoittanut taloustieteen, ympäristötutkimuksen ja kulttuurintutkimuksen näkemyksiä syntetisoivan tietokirjan Rajattomasti rahaa niukkuudessa (Like). Voit perehtyä BIOS:n ekologisen jälleenrakennuksen aloitteeseen osoitteessa eko.bios.fi.

Anni Marttinen

Anni Marttinen on ekonomisti SAK:ssa ja vastaa erityisesti makrotalous-, rahoitusmarkkina-ja EU-talousasioista. Hän on aikaisemmin työskennellyt muun muassa Valtiovarainministeriössä, Euroopan järjestelmäriskikomiteassa ja Suomen pankissa. Hän on lisäksi urallaan perehtynyt feministiseen taloustieteeseen ja perustanut Suomeen Rethinking economics -järjestön. Marttisen henkilökohtaisena tavoitteena on tehdä talouskeskustelusta osallistavampaa ja ymmärrettävämpää kaikille.

Jan Wahlberg

Jan Wahlberg on Ulkoministeriön ilmastosuurlähettiläs, jonka tehtävänä kirittää muiden maiden ilmastotavoitteita. Työtä tehdään tiiviisti 15 muun EU:n ilmastosuurlähettilään kanssa. Kansainvälisen yhteistyön lisäksi ilmastosuurlähettiläs johtaa ulkoministeriön sisäistä verkostoa, jossa ilmastokysymyksiä käsitellään yli osastorajojen. Aiemmin Jan on toiminut pääkonsulina Shanghaissa.

Aleksis Kyrö

Aleksis Kyrö, maatalousyrittäjä Orimattilasta toimii MTK Uudenmaan Liiton puheenjohtajana sekä MTK Orimattilan puheenjohtajana. Työskentelee talouden- sekä ympäristölaskennan asiantuntijana Envitecpolis Oy:ssä. Valmistui agronomiksi Helsingin Yliopiston MMTDK:sta pääaineena maatalouden ympäristöteknologia. Omistaa maatilan Orimattilassa ja harjoittaa tavanomaista sekä luonnonmukaista tuotantoa. On kiinnostunut agroekologiasta ja pohtii millaista maataloustuotanto on tulevaisuudessa.

Olli Ojala

Olli Ojala on koulutukseltaan kasvibiologi. Hän on työskennellyt vuodesta 2001 ympäristöhallinnossa eri tehtävissä, kiertäen kattavasti ympäristöhallinnon organisaatiota sekä tasoja alueellisesta ympäristökeskuksesta, EU:n komission ympäristöpääosaston kautta Suomen ympäristökeskukseen ja ympäristöministeriöön. Luontopaneelin pääsihteerin tehtävien ohella Ojalan työ ympäristöministeriössä liittyy EU:n biodiversiteettipolitiikkaan, kansallisen biodiversiteettiohjelman valmisteluun sekä luontotyyppien suojeluun.

Aino Assmuth

Aino Assmuth työskentelee tutkijana Luonnonvarakeskuksessa. Hän on koulutukseltaan ympäristö- ja luonnonvarataloustieteilijä (MMT). Aino tutkii metsiä ja maankäyttöä, erityisesti ilmastonmuutoksen ja luontokadon torjunnan näkökulmista. Vapaa-ajalla Aino nauttii Itä-Helsingin luontohelmistä ja vanhoista dekkareista.